• info@klankschalensessies.nl

Wie ben ik?

Ik ben Barbara en werk sinds 2002 als welzijnswerker verder ben ik sinds 2014 maatschappelijk hulpverlener, in 2010/2011 ben ik in contact gekomen met klankschalen. Ik heb toen een klankschaal gekregen en wilde hier meer van weten. Nadat ik ging kijken wat je hier meer mee kon ben ik gekomen op een cursus die gehouden werd in Tilburg. Ik heb toen een basiscursus gevolgd “werken met klankschalen” en ook “intuïtief met klankschalen”. Erg mooi was dat en heb vooral zelf hele mooie en bijzondere ervaringen mogen beleven. Wat mij vooral bij is gebleven zijn de diepe ontspanningen die ik heb mogen ervaren.

Uiteindelijk heeft dit een tijdje stil gelegen. Ik denk dat het toen nog niet de tijd was om hier verder mee te gaan. Tot ik een paar jaar geleden mijn klankschaal zag staan en hem weer eens aansloeg. Zo dacht ik, ik zou eigenlijk dit weer willen oppakken. Ik ben op internet gaan kijken of de cursus nog bestond die ik toen gevolgd had, helaas was dat niet meer.

Dus mijn speurtocht ging verder, zo kwam ik op een andere cursus bij happynings en ik raakte gelijk geïnteresseerd in de soundhealing opleiding, waarbij je leert om klankschalen op verschillende manieren in te zetten. Zo leer je klankschaalmassages geven, waarbij je klankschalen op het lichaam aanslaat. Maar ook klankschaalbehandelingen geven, dit kan je doen bij verschillende klachten, maar ook gewoon voor de ontspanning. Inmiddels heb ik de hele opleiding doorlopen en succesvol afgerond. Ik mag mij soundhealer noemen. Nu kan ik de klankschalen op verschillende manieren inzetten op mijn werk, maar ook privé. Daarnaast geef ik regelmatig een klankschaalsessie voor een kleine groep en soms voor een individu, wanneer dit gewenst is.

Ondertussen zat ik niet stil en ben ik verder gegaan met de opleiding Energetic SoundTouch, hierbij ging ik verder de verdieping in, wat ik in een behandeling toe kan passen. Zo heb ik geleerd om je eigen lichaam als instrument in te zetten, je werkt met stemvorken en andere instrumenten en je leert muziek in te zetten op verschillende momenten bij verschillende situaties. Je kunt het vergelijken met muziektherapie. Het mooie van dit alles is dat degene die het ondergaat niet altijd hoeft te praten, hij mag het ervaren en er gebeurd al van alles. Daarom is het ook in te zetten voor iedereen, iedereen die open staat voor de ervaring van klank en trillingen. Het is mooi om te zien wat het teweeg brengt bij de cliënten en dat ze daarna goed kunnen benoemen wat het met hun deed.

Deze site is bedoelt om jullie kennis te laten maken met al mijn vaardigheden met betrekking tot klank en trilling. Daarnaast wil ik ook graag wat andere interesses met jullie delen, deze vind je onder een aparte tab.

Heb je vragen of wil je het ervaren, schroom niet en neem contact op. Hier op de site vind je alle soorten behandelingen die ik kan geven.
Mocht je direct vragen willen stellen. Ik zal 1x per jaar tijdens een Alzheimer cafe bijeenkomst een presentatie houden en demonstratie. Iedereen is welkom. Neem dan contact met mij op!

Liefdevolle groetjes,

Barbara